Song op verlanglijstje van Manchester United

Alex Song staat in de belangstelling van Manchester United. De Engelse kampioen is echter niet de enige geïnteresseerde club. United heeft ongeveer vijftien miljoen euro klaarliggen om de oud-speler van Arsenal terug naar Engeland te halen. Liverpool, AC Milan en Atlético Madrid houden Song ook in de gaten, weet Goal. Van de middenvelder uit Kameroen wordt verwacht dat hij FC Barcelona komende zomer verlaat.

Manager David Moyes wil zijn middenveld versterken, en hij heeft daarom ook Toni Kroos (Bayern München) en William Carvalho (Sporting Clube de Portugal) op zijn lijstje staan. Moyes is onder de indruk van de kwaliteiten van Song op het middenveld, terwijl de speler ook centraal in de verdediging kan spelen.

Alex Song kwam dit seizoen in 28 van de 53 officiële duels van Barça in actie. In de competitie en Champions League kreeg hij slechts in twaalf van de 43 duels een basisplek. De 26-jarige Song zou daarom willen vertrekken, ondanks dat zijn contract nog drie jaar doorloopt.

De Spaanse grootmacht nam Song in 2012 over van Arsenal. Barça mag de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken, maar spelers verkopen mag wel. Song kwam op achttienjarige leeftijd bij The Gunners terecht, waar hij in zeven jaar uitgroeide tot vaste basisspeler.

In dienst van de Noord-Londense club speelde Song in totaal 205 officiële wedstrijden. Arsenal nam hem in 2005 in eerste instantie op huurbasis over van Bastia en een jaar later werd hij definitief vastgelegd. Song ging in 2012 zijn oud-teamgenoot Cesc Fàbregas achterna, die een jaar eerder naar Camp Nou verkaste.