Wammes wel naar EK turnen

Voor de Europese kampioenschappen turnen in Sofia van 18 t/m 25 mei heeft bondscoach Mitch Fenner de maximale vijf turners geselecteerd: Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Epke Zonderland, Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes. Dat Wammes geselecteerd is voor dit EK mag toch wel verrassend genoemd worden. Vorige maand bij de kwalificatiewedstrijd in Beekbergen viel Wammes nog door de mand. 

Afgelopen zaterdag bij het laatste selectiemoment in Gent was er weer een gemotiveerde Wammes aan het turnen. Hij maakte progressie op rek, werd eerste op sprong en tweede op vloer. Dat is de reden waarom Fenner Wammes heeft geselecteerd.

De ambitie is om met het team de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 te halen. Finner is daarom helder in zijn doelstelling. "Simpel; de teamfinale halen. Dat betekent in de kwalificatiewedstrijd scoren bij de beste acht landen. Dat moet lukken. Als we nog een paar toestelfinales halen, is dat mooi. Maar het teamresultaat is heilig."

Het team heeft wel wat recht te zetten. Twee jaar terug werden de turners twintigste door het ontbreken van mannen die een acceptabele voltige-oefening konden turnen.