Vitesse wil in 2020 stabiele topclub zijn

Joost de Wit is positief gestemd over de toekomst van Vitesse. De algemeen directeur van de Arnhemmers verwacht de aankomende jaren stappen te maken. Het doel: Vitesse een stabiele topclub maken. Volgens De Wit is de Gelderse club een weg ingeslagen die binnen zes jaar moet leiden tot verwezenlijking van de doelstelling. Dat liet hij dinsdag weten tijdens een forum over betaald voetbal in 2020.

"Ik denk dat wij dan een internationale jeugdopleiding hebben en een goed scoutingsapparaat. Een stevige basis om in 2020 een stabiele topclub in Nederland te zijn", zo tekende Omroep Gelderland op uit de mond van de bestuurder.

Vitesse zal wel enkele problemen moeten tackelen. "We hebben natuurlijk te maken met Financial Fairplay, maar we zijn bezig om kosten en inkomsten in balans te krijgen. Ik ga ervan uit dat dat in 2020 helemaal staat", aldus De Wit.

De bestuurlijke onrust bij Vitesse van de voorbije periode lijkt geen ideaal fundament om op te bouwen. Supporters vrezen bovendien dat de club haar identiteit verliest, nu de club in buitenlandse handen is geraakt.

Volgens De Wit is de financiële steun van een vermogende eigenaar geen probleem. "Zeker als je ziet waar wij vandaan komen. Maar Vitesse moet wel van de Vitessenaren blijven en onze eigenaar geeft ons die ruimte ook. De invloed van de investeerder wordt overschat. Wij hebben methodes om het hart van de club te bewaken."