N.E.C. droomt alvast van subtop

Volgens algemeen directeur Bart van Ingen hoort N.E.C. Nijmegen niet thuis aan de onderkant van de ranglijst. "We hebben nu een lastig jaar, maar voor de langere termijn moeten we mee kunnen doen in de middenmoot", zo liet hij Omroep Gelderland weten.

"Om daarna te kijken of we door kunnen stoten een beetje richting de subtop. Daar hoort wel een ander dossier bij: de nieuwe Goffert, want uiteindelijk zit onze exploitatie nu vast op dit bedrag in deze locatie."

Vanwege de beperkte mogelijkheden die spelen in De Goffert met zich meebrengt, zit er weinig rek in de begroting. De voorbije jaren was N.E.C. voor versterkingen dan ook aangewezen op de hulp van externe financiers.

Omdat N.E.C. bij het opstellen van de spelerscontracten geen rekening hield met een degradatie, zou een afdaling naar de Jupiler League grote gevolgen hebben. Volgens Van Ingen kan de club ook dat rampscenario het hoofd bieden.

"De voedingsbodem van deze club is sterk genoeg om een eventuele degradatie te lijf te gaan. Nijmegen is een honderdduizend-plus-gemeente, de supporters, de businessclub en de sponsoren die wij hebben, dat is een sterke basis. We moeten goed evalueren hoe wij nooit meer in deze omstandigheid terecht komen. De continuïteit van N.E.C. is gewaarborgd."