Buffon: "Pogba is waar natuurtalent"

Gianluigi Buffon is lovend over zijn teamgenoot Paul Pogba. De doelman van Juventus beschrijft de Fransman als een geschenk van 'Moeder Natuur'. Buffon (36) debuteerde in 1995 in het betaald voetbal en maakte veel spelers van wereldklasse mee.

De 134-voudig international van Italië raakt echter niet uitgesproken over een jonge ploeggenoot bij Juventus: Pogba. De middenvelder gaat volgens Buffon een mooie toekomst tegemoet.

In de zomer van 2012 verruilde Pogba Manchester United (waar hij geen basisplaats had) voor Juventus. Bij de club uit Turijn is de achtvoudig international uitgegroeid tot een steunpilaar. Juventus stevent dit seizoen af op de tweede landstitel op rij. Pogba is met zes goals en negen assists in 31 optredens van grote waarde voor De Oude Dame.

Paris Saint-Germain zou inmiddels zeventig miljoen euro over hebben voor de Franse groeibriljant, maar doelman Buffon hoopt dat Pogba bij Juventus blijft. "Paul is een waar natuurtalent. Daar bestaat absoluut geen twijfel over. Hij is een geschenk van Moeder Natuur", aldus de routinier tegen Sky Italia.

"Paul heeft werkelijk iedereen verrast. Hij is als het ware geëxplodeerd en had nauwelijks tijd nodig om zich aan te passen. Binnen twee maanden zagen we dat hij een enorm talent is en dat we te maken hadden met een geweldige speler", zei Buffon, die niet verrast zou zijn als Juventus Pogba toch laat gaan.

"In economisch moeilijke tijden als waarin we leven, moet je soms bepaalde afwegingen maken als er een enorm hoog bod binnenkomt. Maar ik ga er vanuit dat de directie en de voorzitter de juiste beslissingen maken, zoals ze vaker hebben gedaan", besluit de doelman van Juventus, koploper in de Serie A.