Bayern-aanwinst Rode: "Ik ga hier slagen"

Sebastian Rode kijkt uit naar komende zomer. De Duits jeugdinternational maakt dan de overstap van Eintracht Frankfurt naar grootmacht Bayern München. Rode (23) stapt na dit seizoen transfervrij over van Eintracht Frankfurt naar Bayern.

De middenvelder tekende maandagmiddag een contract voor vier jaar in München. Rode staat al sinds begin maart buitenspel met een knieblessure. Hij miste daardoor het slot van het seizoen bij Eintracht Frankfurt, nummer elf in de Bundesliga.

Deze jaargang kwam Rode tot zeventien competitieduels en zeven optredens in de Europa League, waarin Eintracht Frankfurt in de tweede ronde werd uitgeschakeld door FC Porto. Rode neemt na vier seizoenen afscheid van Der Adlerträger. In de zomer van 2010 maakte de Duitser de overstap van rivaal Kickers Offenbach, uitkomend in de 2. Bundesliga.

De jeugdinternational gaat het avontuur bij Bayern met vertrouwen tegemoet. "Veel mensen denken dat alleen ervaren profs kunnen slagen bij Bayern München, maar ik wil het tegendeel bewijzen", zegt Rode tegen Bild. "Ondanks de zware concurrentie ga ik hier slagen", aldus de jeugdinternational.

"Mij is verteld dat de coach mij graag wilde hebben. Maar ik weet ook dat ik geen garanties heb op speeltijd. Ik moet mezelf op de trainingen bewijzen. Als een team jarenlang zo succesvol is, is de komst van nieuwe spelers als Robert (Lewandowski, red.) en ik ook belangrijk om hongerig te blijven", besluit Rode.