Spurs wacht op antwoord van Van Gaal

Tottenham Hotspur hoopt Louis van Gaal volgend seizoen vast te leggen. De Engelse club wacht nog op een antwoord van de huidige bondscoach van Oranje. Tottenham heeft het vizier gericht op Van Gaal (62). De Amsterdammer moet het takenpakket van Tim Sherwood overnemen. De Engelsman nam in december vorig jaar het roer over van de ontslagen André Villas-Boas.

Sherwood staat met Spurs op de zesde plek en lijkt uitgeschakeld voor een Champions League-ticket. Van Gaal is de grote favoriet om de manager te worden van Tottenham. De oud-coach van Ajax, FC Barcelona, Bayern München en AZ is bekend met de belangstelling, maar de Engelsen wachten nog op een antwoord van Van Gaal, weet Goal. De naam van de coach wordt inmiddels ook gelinkt bij Manchester United.

Als Van Gaal niet ingaat op de interesse van Spurs, dan geldt Southampton-manager Mauricio Pochettino als voornaamste kandidaat om Sherwood op te volgen op White Hart Lane. Pochettino (42) is bezig aan een goed seizoen met Southampton. The Saints staan op de achtste plaats in de Premier League.

De voormalig Argentijns international zag spelers als Luke Shaw, Adam Lallana, Jay Rodriguez en Rickie Lambert door prestaties bij Southampton beloond worden met uitverkiezingen voor de Engelse nationale ploeg. Pochettino werkt sinds januari 2013 bij Southampton en heeft nog een contract voor één seizoen. De verbintenis van Van Gaal bij de KNVB eindigt na het WK in Brazilië.