Room: "Niet nog half jaar op de bank"

Eloy Room verbijt zich sinds eind januari op de bank bij Vitesse. De keeper wil niet nog een seizoen als back-up dienen voor eerste keus Piet Velthuizen. Room (25) heeft een contract tot medio 2015 in Arnhem. De kans is groot dat de Nijmegenaar geen nieuwe verbintenis aangaat met Vitesse.

Room is niet gelukkig met zijn reserverol. Aan het begin van dit seizoen werd de keeper verhuurd aan promovendus Go Ahead Eagles om in Deventer speeltijd te krijgen.

Vanwege een blessure van Marko Meerits had Vitesse eind januari geen ervaren goalie beschikbaar achter Velthuizen. De club uit Arnhem besloot Room per direct terug te halen van Go Ahead. De Deventenaren waren niet gelukkig met het besluit, maar stemden in. In de huurovereenkomst was opgenomen dat Vitesse Room bij een blessure van een van de Vitesse-doelmannen per direct terug zou keren.

Room stond twintig competitieduels en twee bekerwedstrijden onder de lat bij Go Ahead. Na zijn terugkeer bij Vitesse bleef de goalie op de bank. Room wil niet nog een seizoen op de bank zitten. "Dat is zeker. Het was al zwaar genoeg hier terug te komen na een goed half jaar bij Go Ahead. Ik ga niet nóg een half jaar op de bank zitten", aldus de tweede keus van Vitesse in gesprek met Voetbal International.

"Ik heb nog niks gehoord van de club. Dat werkt kennelijk zo. Ik verwacht dat Vitesse zich makkelijk opstelt als hier geen toekomst meer is voor mij. Sinds mijn terugkeer ben ik hard blijven werken en heb ik niet gezeurd. Ik heb in Deventer een goed half jaar gedraaid, ik weet dat ik mezelf in de kijker heb gespeeld", besluit Room, die in het seizoen 2008/09 debuteerde in de hoofdmacht van Vitesse. In het seizoen 2010/11 was de Nijmegenaar eerste keus onder de lat en kwam hij tot 33 competitieduels in Arnhem.