[Roddelcorner] Record voor Andy Schleck & sneeuwvolleybal

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Volgens Panini gaat Strootman wel mee naar het WK
Voor veel voetballiefhebbers is Panini een begrip. De maker van voetbalplaatjes maakt al decennia lang het leukste verzamelmateriaal voor jongetjes (en volwassen jongetjes). Ook voor het komende WK voetbal in Brazilië bracht het bedrijf weer een verzamelalbum uit waarvoor plaatjes gekocht moeten worden. Opvallend is echter wel dat bij Nederland de zwaar geblesseerde Kevin Strootman bij de selectie zit. Waarschijnlijk is het album al maanden geleden gedrukt, maar toch blijft het pijnlijk. De Italianen hebben van elk land zeventien spelers geselecteerd voor het verzamelboekje.

Voor Nederland zijn dat de volgende spelers: Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Jordy Clasie, Nigel de Jong, Kevin Strootman, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Memphis Depay, Dirk Kuijt, Jeremain Lens, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie.

Hendry weet wel raad met zijn ballen
Snookerlegende Stephen Henry heeft zijn vrouw na een huwelijk van negentien jaar verlaten voor een nieuwe vriendin. De 46-jarige oud-wereldkampioen heeft in Lauren Thundow, die 26 jaar oud is, een nieuwe liefde gevonden. Hij zou inmiddels het huis in Schotland waar hij met zijn gezin woonde verlaten hebben en naar Engeland verhuisd zijn om dichter bij Thundow te zijn. Hendry heeft samen met Mandy Hendry twee zoons, Blaine van zeventien en Carter van negen.

De zevenvoudig wereldkampioen en zijn voormalige geliefde ontmoetten elkaar op zestienjarige leeftijd en trouwden in 1995. Nadat Hendry met snookerpensioen ging hoopte Mandy dat het hele gezin meer tijd met elkaar door kon doorbrengen. Die droom is nu wreed verstoord. Volgens de geruchten ontmoette de snookerspeler Thundow afgelopen juli tijdens opnames voor de Legends Tour.

Topgolfer McIlroy verslagen door "marker"
Rory McIlroy, een van de beste golfers ter wereld, moest tijdens de Masters in Augusta toch even slikken. In de derde ronde ging hij de baan op met een zogenaamde "marker" in plaats van een medespeler. Markers zijn spelers, doorgaans amateurs die lid zijn van de organiserende club, die het veld na de eerste twee dagen opvullen als een oneven aantal spelers de cut heeft gehaald. Op sommige banen gaat de marker alleen mee om de score bij te houden, iets wat normaal door de andere speler wordt gedaan, maar in Augusta speelt de marker ook de hele ronde mee.

Jeff Knox is al jarenlang de marker op de Augusta National, en dit keer werd hij de baan opgestuurd met tweevoudig majorwinnaar McIlroy. Dat ging hem zeer goed af, want na 18 holes noteerde hij een totaal van 70 slagen, één minder dan de Noord-Ier. Dat Knox goed kan golfen is geen punt van discussie. Zo heeft hij op Augusta het record voor niet-professionals in handen.

Tijdens een eerdere Masters werd hij een ronde gekoppeld aan Sergio García, winnaar van acht PGA-toernooien. De twee gingen een weddenschap aan, waar officieel uiteraard nooit iets over is gezegd. Volgens toeschouwers had de Spanjaard echter een bijzonder boze uitdrukking op zijn gezicht na afloop van de ronde en wilde hij Knox de hand niet schudden. Drie keer raden wie de weddenschap blijkbaar gewonnen had.....

Sneeuwvolleybal steeds meer in trek
In de Alpen wordt een nieuwe vorm van volleybal steeds populairder. Op tweeduizend meter hoogte speelt men niet op de zandstranden van Rio de Janeiro en Scheveningen, maar op sneeuw. Voor het derde jaar op rij werd deze winter de Snow-Volleyball Tour gehouden. Gespeeld werd in vijf skigebieden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

"We zijn er ontzettend trots op dat we opnieuw een Tour hebben kunnen organiseren en dat wereldtoppers hierheen zijn gekomen. Wie had gedacht dat olympisch medaillewinnaars, Europees- en wereldkampioenen hier in St. Anton in de sneeuw zouden spelen?", aldus de trotse organisator Martin Kaswurm. "Het eerste doel is om erkend te worden als officiële sport, en wie weet of we dan ooit wel op de Olympische Spelen mogen staan", besluit Kaswurm met een knipoog.


Sneeuwvolleybal! (Bron: YouTube)

Jubileum voor Andy Schleck
Wielrenner Andy Schleck, het jongere broertje van Fränk, heeft deze week een bijzonder jubileum te vieren. Zaterdag, de dag voor de Amstel Gold Race, is het namelijk zijn duizendste dag op rij zonder dat hij een top tien-resultaat haalde in een UCI-wedstrijd, een knappe prestatie. De laatste keer dat Mandy bij de beste tien zat was op 24 juli 2011, toen hij de Tour de France afsloot als tweede, achter Cadel Evans. Enkele dagen eerder won hij op de Col du Galibier zijn voorlopig laatste wedstrijd.

Schleck, die in 2010 na een schorsing van Alberto Contador de Tour de France in zijn schoot geworpen kreeg, heeft na de Tour van 2011 nog wel een aantal indrukwekkende prestaties laten zien. Zo werd hij vorig jaar twintigste in de Tour en haalde hij in vier van zijn laatste vijf wedstrijden van het seizoen knap de finish niet. Ook werd hij mooi tiende in het ijzersterke Luxemburgs kampioenschap, op slechts vier minuten van winnaar Bob Jungels.

Dit jaar verloopt de voorbereiding op de Tour de France eveneens soepel. In Parijs-Nice werd hij 66e op slechts 41 minuten van de winnaar, een prestatie die hij in het Baskenland met weer een 66e plek evenaarde. In het Critérium International haalde hij helaas de finish niet.

Messi-bingo
De mensen achter het Twitter-account @MessiStats hebben een mooi overzichtje voor ons gemaakt. Ze hebben alle goals van Lionel Messi gesorteerd per minuut van de wedstrijd. Dat er in de eerste minuten van de wedstrijd niet gescoord is door Messi is niet zo opvallend. Dat de veertiende en de 69e minuut van de wedstrijd nog doelpuntloos zijn is opvallender.

Het gehele overzicht:

Man loopt per ongeluk de marathon van Rotterdam
In het Algemeen Dagblad viel een bijzonder verhaal te lezen. De krant van Rotterdam had het verhaal van een bijzondere deelnemer aan de marathon in de havenstad afgelopen weekend. Dennis Hübner had zich aangemeld voor de tienkilometerwedstrijd die onderdeel is van het hardloopspektakel in Rotterdam. Echter door een vergissing belandde de personal trainer tussen de marathonlopers. De tienkilometerlopers zouden tien minuten na de marathonlopers starten, dat liep echter uit. En daar ging het mis.

"Een vriendin en ik arriveerden te laat op de Coolsingel. De eerste mensen waren al een kwartier weg. Ik stapte het parcours op, zodat ik in elk geval onderweg was. Toen ik om me heen keek, zag ik dat alle renners met 'Rotterdam 14' op hun shirt liepen, terwijl op mijn nummer '10 km' stond. Toen begon me te dagen: hier klopt iets niet", aldus Hübner.

Toen de verraste hardloper bij de Erasmusbrug aankwam besloot hij het erop te wagen en gewoon de marathon te gaan lopen. Hij vroeg bij een EHBO-post na of dat mocht en daar kreeg hij te horen dat het mocht maar dat zijn tijd niet in het klassement opgenomen zou worden. Daarna zette Hübner door en voltooide de 42 kilometer en 195 meter in een kleine vijf uur. "Ik wilde mijn vrienden niet onder ogen komen met het verhaal dat ik verkeerd was gestart en daarom was gestopt", besloot de doorzetter.