Van Hanegem: "Ik ga nooit solliciteren"

Willem van Hanegem praat met Feyenoord over een rol binnen de club, maar ook ADO Den Haag-trainer Henk Fraser wil met De Kromme samenwerken. Van Hanegem (70) en Feyenoord gaan mogelijk de krachten bundelen.

Fred Rutten ziet een rol als klankbord voor de voormalig speler en trainer van de Rotterdamse club. Rutten volgt na dit seizoen Ronald Koeman op als coach van Feyenoord. Van Hanegem en de clubleiding hebben vooralsnog geen akkoord bereikt.

ADO Den Haag-trainer Fraser heeft al aangegeven dat in Den Haag ook plaats is voor de oud-international. Fraser speelde in de jaren negentig onder Van Hanegem bij Feyenoord. Het duo werd samen landskampioen in 1993. De oud-verdediger zou graag een gesprek willen aangaan met zijn voormalig oefenmeester.

"Als Henk dat zo voelt, dan zal ik de laatste zijn om niet met Henk te gaan praten. Als Henk belt en er is wat dan gaan we er altijd over praten", zegt Van Hanegem tegen Omroep West. De Zeelander had al het plan om eind deze maand naar Den Haag te gaan om Lex Schoenmaker te bezoeken.

Van Hanegem benadrukt dat hij niet gaat solliciteren bij Feyenoord of ADO Den Haag. "Nou, neem jij nou van mij aan, ik ga nooit solliciteren. Als ze komen is het leuk en als ze niet komen, even goede vrienden", aldus de oud-coach van onder meer Feyenoord, AZ, Sparta Rotterdam en FC Utrecht. Tussen 2002 en 2004 was Van Hanegem assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.