Alflen mogelijk nieuwe hoofdcoach FC Utrecht

Rob Alflen wordt komende zomer wellicht de opvolger van Jan Wouters bij FC Utrecht. Dat heeft de club woensdag bevestigd. In dat geval zou Wouters, die nu hoofdtrainer is, weer als assistent-coach aan de slag gaan. Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik voelt Wouters zich het meest op zijn gemak in een rol als assistent. "Die ambitie heeft hij ook nog steeds", aldus Van Schaik tegen FOX Sports.

"Jan heeft ons geweldig geholpen toen Erwin Koeman in oktober 2011 als hoofdcoach vertrok. We gaan komende maand kijken wat nu zijn ambitie is en wat onze ambitie is. We hopen in elk geval dat Jan als één van de iconen van FC Utrecht de komende tien of twintig jaar aan de club verbonden blijft."

En dus is Rob Alflen in beeld om Wouters in de Domstad af te lossen. De 43-jarige assistent was zelf tussen 1985 en 1991 speler van FC Utrecht. Ook droeg hij het shirt van Ajax, Vitesse, Sparta, Heracles Almelo en SC Cambuur. Vervolgens was Alflen assistent-trainer bij HFC Haarlem, dat in 2010 failliet ging.

Van Schaik vindt het logisch dat Alflen de ambitie heeft om hoofdcoach te worden. "Hij heeft tenslotte niet voor niets dat diploma gehaald. Ook met hem gaan we praten."