Snellenburg: "Jordania deed slechte dingen"

Jan Snellenburg, bestuurslid bij Vitesse, heeft weinig goede woorden over voor Merab Jordania, de voormalige clubeigenaar. De rijke Georgiër liet zich de laatste weken negatief uit over de Arnhemse club, die volgens hem van Chelsea geen kampioen mocht worden.

Snellenburg is niet te beroerd om tegenover Omroep Gelderland zijn mening te geven. "Ik wend me er niet vanaf. Dat verdom ik. En waarom zou je soms niet open zijn? Merab heeft veel slechte dingen gedaan met onze club. Financieel was er sprake van wanbeleid. Trainers vlogen er zomaar uit. Iemand als John van den Brom kuste hij na iedere wedstrijd. John was geliefd en haalde Europees voetbal, maar werd daarna wel ontslagen. Dat lijkt toch nergens op."

Volgens Snellenburg was Jordania nooit aanwezig bij vergaderingen van de raad van commissarissen. "Besluiten werden gewoon genomen. Hij wilde altijd alleen maar over voetbal praten. Als we hadden gewonnen, was Merab een hele aardige kerel. Dan was het feest."

Het bestuurslid benadrukt dat de situatie nu verbeterd is. "Ik kan je zeggen dat de rijen op dit moment gesloten zijn bij Vitesse. Er is ook geen twijfel over waar we mee bezig zijn. Behalve op financieel gebied hebben we nu goede controle. De structuur, de organisatie, onze relatie met Chelsea."