Juventus praat na dit seizoen met Conte

Juventus gaat komende zomer met trainer Antonio Conte aan tafel zitten om te onderhandelen over een nieuw contract. Conte is hard op weg om Juventus naar de derde landstitel op rij te leiden. Met nog zes duels te gaan heeft de Oude Dame vijf punten voorsprong op AS Roma, met een wedstrijd tegoed.

De 44-jarige coach heeft in Turijn een contract tot en met volgend seizoen, maar na deze jaargang zal er wel interesse van andere clubs zijn. Algemeen directeur Giuseppe Marotta heeft er vertrouwen in dat Conte gewoon blijft. "Hij heeft ons al verteld dat hij aan het einde van dit seizoen wil praten over een contractverlenging", sprak Marotta tegen Sky Sport Italia.

"Wij zijn als club heel erg tevreden met het werk van Antonio. Hij heeft hier nog een contract en hij is onze leider." Conte is sinds mei 2011 hoofdtrainer bij Juventus. In zijn spelersloopbaan droeg hij het shirt van de Italiaanse grootmacht gedurende dertien jaar (1991-2004).

Juve wil het icoon dan ook graag houden. Marotta: "We ontmoeten elkaar nadat we iets speciaals hebben gewonnen. De Serie A of de Europa League, of misschien wel allebei." De 29-voudig kampioen staat volgende week in de halve finale tegenover Benfica.