[DFB Pokal] Bayern overtuigend naar finale

Bayern München heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van het Duitse bekertoernooi. De winnaar van vorig jaar was met 5-1 veel te sterk voor tweededivisionist FC Kaiserslautern. Arjen Robben kwam niet tot scoren, maar bereidde wel drie doelpunten voor. In de finale is Borussia Dortmund, dat dinsdag VfL Wolfsburg uitschakelde, de tegenstander.

Door de overwinning ligt Bayern nog steeds op koers om voor het tweede jaar op rij alle drie de hoofdprijzen te pakken. De club van trainer Pep Guardiola stelde eind vorige maand al de landstitel veilig en staat in de halve finale van de Champions League. Daarin is het gekoppeld aan Real Madrid.

Bastian Schweinsteiger en Toni Kroos zetten Bayern in eigen stadion al voor rust op een 2-0 voorsprong, Thomas Müller maakte er in de vijftigste minuut 3-0 van. Simon Zoller deed vervolgens iets terug namens Kaiserslautern, dat in de slotfase nog tegentreffers van Mario Mandzukic en Mario Götze moest slikken.