[Copa] Uitslag FC Barcelona - Real Madrid

Real Madrid heeft de finale van de Copa del Rey met 1-2 gewonnen van FC Barcelona. Gareth Bale was de grote held door in de slotfase de winnende treffer te maken. Zonder Cristiano Ronaldo nam Real Madrid het in Valencia op tegen de aartsrivaal.

De Portugees, die in 2011 de finale tegen FC Barcelona besliste, kampt met een hamstringblessure en bekeek het duel vanaf de tribune. Bij Barcelona ontbraken Carles Puyol en Gerard Piqúe, maar met Lionel Messi, Neymar en Gareth Bale stonden er nog genoeg sterren op het veld in Mestalla.

De openingsfase was overduidelijk voor Real Madrid. Bale was tweemaal dicht bij een treffer, maar zijn eerste inzet vanuit een moeilijke hoek ging voorlangs, terwijl een tweede poging vanaf tien meter werd gekraakt door Marc Bartra. Na elf minuten was het wel raak, toen de Madrilenen een vlijmscherpe counter opzetten. Isco speelde Karim Benzema op links aan en zijn steekbal op Ángel Di María was perfect. De Argentijn kwam zo oog in oog met doelman Pinto te staan en via de sluitpost schoot hij de 0-1 binnen.

Vervolgens zette Barcelona aan, maar Real bleef levensgevaarlijk via de uitbraak. De Catalanen kregen niet echt kansen, ondanks dat ze de bal veelvuldig rondspeelden. Messi kwam net als in de laatste wedstrijden niet los en probeerde het een paar keer van afstand. Zijn schoten werden echter eenvoudig geblokt door de Real-defensie. Vlak voor rust kreeg De Koninklijke via de counter kansen via Isco en Benzema, maar hun pogingen misten overtuiging.

In de rust greep Gerardo Martino in, door Adriano in de ploeg te brengen voor Jordi Alba. Nog altijd was Barcelona niet in staat om de defensie van Real te slechten en De Koninklijke loerde nog steeds op de snelle uitbraak. Dit leverde kansen op voor Bale, die wel erg vaak voor eigen succes koos. Maar waar Real de beste kansen kreeg, kwam Barcelona vanuit het niets op gelijke hoogte. Marc Bartra kopte een hoekschop van Xavi binnen, nadat Pepe volledig mis zat. Zo werd het weer een echte wedstrijd in Mestalla en ging het spel steeds meer op en neer.

De ruimtes werden in de slotfase steeds groter en uiteindelijk profiteerde Real Madrid daar het meest van. Gareth Bale werd in Mestalla de grote held van de Madrilenen na een weergaloze goal. De Welshman pikte de bal achter de middenlijn op, waarna hij met een ferme sprint Bartra achter zich liet. Vervolgens tikte Bale de bal slim door de benen van Pinto, waardoor Real in de 87e minuut weer op voorsprong kwam.

Barça speelde vervolgens va banque, en dat leverde bijna nog de gelijkmaker op. Neymar kreeg de bal aangespeeld van Messi, maar de Braziliaan punterde de bal op de paal. Zo grijpt Real Madrid de Copa del Rey na een interessante finale. Barça ziet zo weer een prijs aan de neus voorbij gaan, terwijl Real op koers blijft voor de triple.