[PL] Dure misstap Manchester City in titelstrijd

Manchester City is in de race om de Engelse landstitel tegen onverwacht puntenverlies opgelopen. De nummer drie van de Premier League kwam woensdag in eigen huis tegen hekkensluiter Sunderland niet verder dan 2-2.

De misstap van Manchester City betekent goed nieuws voor de andere titelkandidaten. Koploper Liverpool heeft 77 punten uit 34 duels, Chelsea staat daar twee punten achter. Manchester City moet het voorlopig doen met 71 punten, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Manchester City begon nog uitstekend aan de avond met een vroege openingstreffer van Fernandinho. Diep in de tweede helft liet Connor Wickham de wedstrijd echter kantelen met goals in de 73e en 83e minuut. Samir Nasri zorgde er vlak voor tijd voor dat de thuisploeg tenminste nog een puntje aan de ontmoeting overhield.

Ook Everton sneed zich woensdag lelijk in de vingers. De ploeg van trainer Roberto Martinez verloor op eigen veld met 3-2 van Crystal Palace. Everton laat daardoor de kans liggen om tegen koste van Arsenal op te schuiven naar de vierde plaats in de Premier League. Die geeft aan het eind van de rit toegang tot de voorronde van de Champions League.