Terpstra krijgt rondvaart door de grachten

Niki Terpstra krijgt zaterdag een rondvaart door de grachten van Amsterdam. De initiatiefnemers van de Facebook-pagina 'Die rondvaart komt er' willen de wielrenner daarmee eren voor zijn winst zondag in Parijs-Roubaix. Terpstra is de eerste Nederlandse winnaar van de keienklassieker sinds Servais Knaven in 2001.

De 29-jarige Noord-Hollander weet nog niet wat er zaterdag precies op hem af gaat komen. "Het is net bekend geworden dat het doorgaat", liet hij woensdagavond weten bij het radioprogramma Langs de Lijn. "Ze zijn nog druk bezig met plannen. Het is leuk om de overwinning met fans en vrienden te vieren. Ik reken er niet op dat er echt mensen langs de kant gaan staan."

De Facebook-pagina 'Die rondvaart komt er' werd snel na de overwinning van Terpstra gelanceerd. De teller staat inmiddels op ruim vijftienduizend likes.

De gemeente Zaanstad liet eerder weten geen huldiging voor Terpstra te plannen. Assendelft, waar hij woont, zal hem nog wel persoonlijk feliciteren en een bloemetje overhandigen.