'Gewesten zeggen vertrouwen op in KNSB'

De gewestelijke voorzitters hebben het vertrouwen opgezegd in het bestuur en directie van de KNSB. Op een informele vergadering in Utrecht hebben de voorzitters de ledenraad, het hoogste bestuursorgaan, bijgepraat over allerlei verwijten aan het adres van directie en bestuur.

Er zijn wel zes tot zeven dossiers waarin door de schaatsbond cruciale fouten zijn gemaakt, aldus de voorzitters. Vooral over het beleid van technisch directeur Arie Koops zijn zij ontevreden. Het gaat niet alleen over de soap rond de Icedôme, maar ook de gekrompen budgetten voor gewestelijke selecties, talentherkenning en de bezuinigingen op inline-skaten en shorttrack maken deel uit van het ongenoegen.

Ook zijn gewesten niet blij over de verdeling van het licentiegeld voor wedstrijdschaatsers. Die belangrijke inkomstenbron voor de gewesten wordt in drie jaar tijd afgebouwd. Herman Nijhof, voorzitter van het gewest Gelderland, is aangewezen als woordvoerder. Al gaf hij woensdag nog weinig commentaar. "We moeten onze bezwaren eerst netjes binnen de KNSB-familie kenbaar maken", zei hij voor de vergadering.

In juni is er weer een officiele ledenraad en dan zal het beleid van bestuur en directie worden beoordeeld. Op die avond kan het bestuur en directie eventueel worden weggestuurd.