Lens vestigt hoop op WK en transfer

Het WK is de ideale springplank voor spelers die het een stapje hoger willen proberen. Jeremain Lens hoopt zijn kans te grijpen in Brazilië. De 26-jarige Amsterdammer verdient momenteel zijn brood bij het Oekraïense Dinamo Kiev, dat een tijd lang niet kon voetballen vanwege de politieke onrust die momenteel in het land heerst. Die onrust is ook voelbaar voor profvoetballers, zo blijkt.

"Natuurlijk merkt hij wel dat er in het land, in de stad iets veranderd is", laat zijn zaakwaarnemer Alex Kroes aan Voetbal International weten. "Maar in Kiev kan Jeremain gewoon zijn ding doen."

"En Dinamo Kiev heeft geen signalen afgegeven dat ze binnenkort een andere koers gaan varen. Dus zo lang Jeremain zijn salaris krijgt uitbetaald en de situatie in Kiev niet bedreigend of onveilig is, zal hij niet zomaar kunnen vertrekken. Tenzij het land nog eens drie gekke sprongen maakt, maar dat is momenteel niet het geval."

Het is nog maar de vraag welke gevolgen de perikelen in Oekraïne hebben voor de carrièreplannen van Lens. "Zoals in ieder ander geval gaat hij nog wel met de club praten", aldus Kroes.

"Maar de hoop is dat Jeremain een goed WK speelt. En daaraan dan gekoppeld een transfer naar een club die net een stapje hoger is. Dinamo Kiev moest dit seizoen kampioen worden. Dat gaat niet lukken en ook de tweede plaats wordt moeilijk."

Lens is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Dinamo Kiev. Vorig jaar zomer tekende hij een contract dat hem voor vier seizoenen aan de Oekraïense topclub zou binden. Eerder kwam hij uit voor achtereenvolgens AZ, NEC en PSV.