Fitte Moisander verheugt zich op bekerfinale

Niklas Moisander is fit genoeg om zondag voor Ajax aan te treden tegen PEC Zwolle. "De knie voelt goed. Ik verwacht te kunnen spelen", zei de aanvoerder van de Amsterdammer donderdag op een persconferentie in aanloop naar de eindstrijd om de KNVB-beker. "Het is ook een mooi moment, want zo vaak staat Ajax niet in de bekerfinale."

Moisander vindt het een voordeel dat Ajax nog geen kampioen is. "Het is een grote wedstrijd en ook een grote prijs. Wij kunnen ons volledig concentreren op deze wedstrijd." Die stellingname werd onderschreven door trainer Frank de Boer. "We zijn niet een paar keer om drie uur 's nachts in bed beland, met te veel drank in onze mik."

De Boer kan historie schrijven door als eerste trainer de landstitel, KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal in een seizoen te winnen. Dat laat de Ajax-coach niet onberoerd. "Ik zou graag zien dat ik de boeken in ga als de eerste trainer die dat heeft gepresteerd", zei hij.

In de competitie had Ajax het tweemaal bijzonder lastig met de Zwollenaren. "We zijn gewaarschuwd. Complimenten voor PEC." Voor de Noord-Hollander heeft het duel nog een bijzonder tintje. In september 1988 maakte hij tegen Zwolle zijn debuut. "Dat heb ik uitgewist. We verloren met 4-1. Mijn broer maakte ook tegen Zwolle zijn debuut, maar die won met 6-4."