Stewart: "Binnen een week witte rook"

AZ verwacht op korte termijn een opvolger voor Dick Advocaat te kunnen presenteren. Technisch directeur Earnest Stewart zet in op 'een 'toptrainer'. Advocaat (66) maakte onlangs bekend na dit seizoen te vertrekken bij AZ.

De Hagenaar werd in oktober vorig jaar aangesteld als opvolger van de vertrokken Gertjan Verbeek. Martin Haar nam aanvankelijk als interim-coach het roer over bij AZ. Haar bekleedde na de komst van Advocaat weer de vertrouwde rol van assistent-coach.

AZ is op zoek naar een nieuwe trainer en Stewart stelt dat de Alkmaarders bijna rond zijn met een kandidaat. "Ik kan er heel kort over zijn: we zijn momenteel bij het vastleggen van een nieuwe hoofdtrainer in een vergevorderd stadium", verklaart de technisch directeur van AZ donderdag op de clubsite van de Alkmaarders.

"Binnen een week verwacht ik witte rook, al kun je dat in dit soort zaken nooit exact zeggen. Zorgvuldigheid gaat boven snelheid. Maar we zijn hard bezig om komend seizoen weer een toptrainer voor de spelersgroep te zetten", aldus de voormalig Amerikaans international, die niet ingaat op namen van kandidaten.

Marco van Basten wordt al enige tijd gelinkt aan AZ. De oud-international kondigde eerder dit seizoen al aan niet bij sc Heerenveen te blijven na deze jaargang. Van Basten was in het verleden bondscoach van het Nederlands elftal en trainer van Ajax. Peter Bosz, Fred Rutten (volgend seizoen coach van Feyenoord) en Alfred Schreuder zouden ook in beeld zijn (geweest) bij de club uit Alkmaar.