Bara weken zonder Neymar en Alba

Barcelona mist Neymar en Jordi Alba drie tot vier weken vanwege blessures. Het duo kwam woensdag nog in actie in de verloren Copa del Rey-finale. Barcelona zag woensdagavond in Mestalla (Valencia) Real Madrid zegevieren in de Spaanse bekerfinale. Gareth Bale maakte de winnende treffer voor De Koninklijke (1-2). Ángel Di Maráa (Real) en Marc Bartra (Barcelona) waren daarvoor trefzeker in de finale.

Barça moest met de nederlaag opnieuw afscheid nemen van een prijs. De Catalanen werden vorige week ook al uitgeschakeld in de Champions League. Voor Barcelona dreigt een zeer teleurstellend seizoen. In de Primera División staat de ploeg van trainer Gerardo Martino vierde. Het verschil met lijstaanvoerder Atlético Madrid is vier punten na 33 competitiewedstrijden.

Barcelona heeft nog vijf duels voor de boeg in La Liga, maar Martino kan de komende weken geen beroep doen op linksback Jordi Alba en aanvaller Neymar. Barcelona meldt via de officiële kanalen dat beide spelers vanwege blessures de komende vier weken vanaf de kant moeten toekijken. Victor Valdés en Gerard Piqué staan al langere tijd buitenspel.

Alba werd woensdag in de rust vervangen. De vleugelverdediger heeft een spierblessure in zijn rechterbeen. Barcelona hoopt dat de 24-voudig international van Spanje op 18 mei weer inzetbaar is in de laatste competitiewedstrijd tegen Atlético Madrid. Datzelfde geldt voor Neymar, die met een voetblessure kampt. Marc Bartra is een twijfelgeval voor het komende duel met Athletic Bilbao. De centrale verdediger trainde donderdag niet mee.