[Bundesliga] Hannover vrijwel veilig na zege op Eintracht

Hannover 96 heeft zich donderdag vrijwel verzekerd van lijfsbehoud in de Bundesliga. De ploeg won op bezoek bij Eintracht Frankfurt met 3-2. Na 31 duels heeft Hannover, net als Eintracht, 35 punten. Daarmee staan ze acht punten boven nummer zestien Hamburger SV. Die ploeg speelde wel nog een duel minder.

In Frankfurt zette Leon Andreasen Hannover in de tweede minuut op voorsprong met een uithaal. De goal van de Deen werd door Martin Lanig elf minuten later onschadelijk gemaakt. De middenvelder tikte van dichtbij binnen nadat Hannover-doelman Ron-Robert Zieler een hoge voorzet miste.

Nog voor rust liep Hannover evenwel uit naar 3-1. Lars Stindl kopte de 2-1 raak, Didier Ya Konan schoot de derde treffer van de bezoekers binnen. In de tweede helft ging Frankfurt op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel via Alexander Meier in de 68e minuut. De thuisploeg had daarna kansen op meer, maar Hannover bleef overeind.

Normaal gesproken wordt op vrijdag gevoetbald in de Bundesliga. Omdat het vrijdag Goede Vrijdag is werd Eintracht Frankfurt - Hannover 96 een dag eerder afgewerkt.