Roda JC en goalie Kurto gaan uit elkaar

Roda JC, hekkensluiter in Eredivisie, neemt na dit seizoen afscheid van Filip Kurto. Het aflopende contract van de Poolse keeper wordt niet verlengd. Kurto (22) staat sinds de zomer van 2012 onder contract bij Roda JC.

De Limburgers hadden een optie om de verbintenis met nog een jaar te verlengen, maar de club uit Kerkrade is niet tevreden over de ontwikkeling van de Pool. Kurto kreeg dit seizoen 67 tegendoelpunten in 32 competitiewedstrijden.

"Hij is sterk op de lijn en in één tegen één situaties", zegt technisch manager Leon Vlemmings van Roda JC tegen het Eindhovens Dagblad. "Maar we zien ook steeds vreemde momenten bij hem terugkeren. Daarin is in twee jaar geen verandering gekomen. Daarom zijn we tot dit besluit gekomen."

De Limburgers spelen dit seizoen nog tegen FC Groningen (thuis) en Go Ahead Eagles (uit). De achterstand op nummer zeventien NEC is drie punten. Roda JC kan alleen nog ontsnappen aan degradatie met minimaal één zege in de laatste twee duels. NEC treft nog FC Twente (thuis) en Ajax (uit).

Het is nog niet bekend wie Roda JC volgend seizoen onder de lat wil zetten. De nummer laatste in de Eredivisie liet keepers Mateusz Prus en Bryan Roox eerder al weten dat ze mogen vertrekken. Roda JC legde wel Benjamin van Leer vast. De jonge doelman komt na dit seizoen over van PSV.