Heracles tolereert Ajax-fans in hele stadion

Ajax-supporters zijn volgende week zondag bij de mogelijke kampioenswedstrijd bij Heracles Almelo in het hele stadion welkom. Dat meldt de nummer veertien van de Eredivisie vrijdag.

Door de levendige internethandel in kaarten hebben veel Ajax-fans waarschijnlijk kaarten in handen voor de thuisvakken van de Heracles-supporters. "Ook wij hebben gezien dat er met name via Marktplaats - in strijd met de regels - kaarten worden aangeboden", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

"De controle hierop, met identificatie enzovoort, is voor de wedstrijd nauwelijks uitvoerbaar. Wij gaan er echter van uit dat iedereen hiermee verstandig omgaat. Met z'n allen moeten we er een mooi feest van maken." Voor Heracles staat er tegen de Amsterdammers ook wat op het spel. De club kan zich definitief veilig spelen.

Ajax heeft aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden. Bij puntverlies van Feyenoord, dat SC Cambuur ontvangt, is zelfs dat niet nodig. Ajax gaat zondag op voor zijn eerste prijs van het seizoen. De equipe van Frank de Boer treft dan PEC Zwolle in de bekerfinale.