[PD] Atlético Madrid voert druk op met zege op Elche

Atlético Madrid heeft vrijdag geen fout gemaakt in de Spaanse titelstrijd. De koploper worstelde zich in Vicente Calderón met 2-0 langs laagvlieger Elche. Miranda kopte na 72 minuten uit een hoekschop de 1-0 binnen. Diego Costa benutte in blessuretijd een strafschop.

Real Madrid en FC Barcelona zijn nagenoeg verplicht hun duel in de 34e speelronde te winnen, willen ze bij Atlético in de buurt blijven. De koploper heeft zes punten voorsprong op Real Madrid en zeven op Barcelona.

Atlético had het moeilijk tegen Elche en kwam tot weinig uitgespeelde kansen. Tot overmaat van ramp miste David Villa in de vijftigste minuut bij 0-0 een penalty, maar dat bleef uiteindelijk zonder gevolgen. Elche sloot het duel af met tien man. Cristian Săpunaru werd in de negentigste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.