Van Basten: "Spelersgroep moet nog besproken worden"

Marco van Basten heeft zin in zijn nieuwe avontuur bij AZ. De voormalige bondscoach sluit niet uit dat Hakim Ziyech zijn weg naar Alkmaar volgt. Ziyech is dit seizoen een van de uitblinkers bij sc Heerenveen, en werd in een eerder stadium al nadrukkelijk met AZ in verband gebracht. Ook Ajax en Feyenoord zouden de aanvallende middenvelder dolgraag inlijven.

Bij de onderhandelingen met AZ is de mogelijke invulling van de spelersgroep geen onderwerp van gesprek geweest, doet Van Basten zaterdagochtend uit de doeken. "Dat soort dingen moet allemaal nog besproken worden. Wat blijft, wat komt, wat kan", zo liet hij De Telegraaf optekenen.

Over de technische staf bereikten Van Basten en AZ wel overeenstemming. San Marco krijgt niet de vrijheid om zijn staf zelf te vormen door zijn 'eigen' assistenten mee te nemen. Wel komt er nog een nieuwe assistent bij, vanwege de functiewisseling van Martin Haar.

Technisch directeur Earnest Stewart is verheugd met het aantrekken van Van Basten, na Louis van Gaal, Dick Advocaat en Georg Kessler de vierde oud-bondscoach die de teugels bij AZ in handen krijgt.

"We zijn bijzonder tevreden dat Marco zich voor twee jaar aan ons verbonden heeft”, aldus Stewart. "Hij is iemand die al lang in de voetballerij meeloopt en het klappen van de zweep kent. Ook heeft hij oog voor doorstroming van de jeugd, dat heeft hij bij SC Heerenveen wel laten zien."