Van Gaal: "Dreigen met geweld vind ik niet kunnen"

Louis van Gaal heeft zich geërgerd aan een deel van de fans van SC Cambuur, die door middel van bedreigingen voor een vroegtijdig afscheid van Dwight Lodeweges zorgden. Kort nadat Lodeweges bekendmaakte na dit seizoen te zullen overstappen naar aartsrivaal sc Heerenveen bestormde een deel van de aanhang het stadion om verhaal te halen bij de 56-jarige oefenmeester.

Uiteindelijk leidde die protestactie tot het vroegtijdig vertrek van Lodeweges. "Een deel is natuurlijk over de schreef gegaan rondom het vertrek van Dwight Lodeweges", zegt Van Gaal over de kwestie in gesprek met het Friesch Dagblad.

Volgens Van Gaal is iedere trainer vrij om zelf een loopbaanroute uit te stippelen. Dreigen met geweld is helemaal uit den boze. "Dat vind ik niet kunnen. Het hoort bij de rechten van een mens om zonder problemen van werkgever te kunnen veranderen."

Over het niveau dat de twee Friese clubs dit seizoen laten zien is de ervaren keuzeheer wel te spreken. Heerenveen bezet momenteel de zesde plaats op de ranglijst en Cambuur staat op een keurige tiende plek.

"Heerenveen doet het boven verwachting goed, de ploeg kan zelfs nog vierde worden", aldus Van Gaal. "Cambuur speelt en presteert prima. En ik was onder de indruk van het publiek in Leeuwarden toen ik er dit seizoen was."