Verstappen vijfde in F3 Silverstone

Max Verstappen heeft in Silverstone zijn tweede race in het Europees kampioenschap Formule 3 afgesloten met de vijfde plaats. De Nederlander, veruit de jongste in het veld, kende opnieuw een lastige start, maar wist zich toch weer naar voren te werken. Eerder haalde hij in de eerste race de finish niet.

Bij de start verloor Verstappen twee plekken vanaf de zesde startpositie. Een van de coureurs die hem konden inhalen was zijn landgenoot Dennis van de Laar, maar die kon hij al snel terugpakken. Niet veel later ging hij ook Edward Jones voorbij waardoor hij op de zesde plek was teruggekeerd.

Het was vervolgens lang stil wat betreft gevechten voorin, maar in de slotrondes kon Verstappen toch nog aansluiten bij Jordan King. Door een fout van de Brit kon hij hem twee ronden voor het einde inhalen en zo als vijfde over de finish rijden. 

Van de Laar werd uiteindelijk negende, één plaats achter zijn startpositie. Jules Szymkowiak, teamgenoot van Verstappen, startte als 24e en kwam ook op die positie over de finish.

De wedstrijd werd gewonnen door de Fransman Esteban Ocon, die ook vanaf pole position vertrok. Tweede werd de Canadees Nicholas Lafiti, voor Antonio Fuoco uit Italië.

De laatste race van het openingsweekend in het Europees kampioenschap volgt zondagochtend om 10.15 uur Nederlandse tijd. Verstappen start daarin vanaf plek vijf.