[PL] Eriksen leidt Spurs naar thuiszege op Fulham

Christian Eriksen heeft Tottenham Hotspur zaterdag naar een overwinning op laagvlieger Fulham geleid. De Deense oud-Ajacied maakte met twee assists het verschil in de stadsderby op White Hart Lane: 3-1. Daardoor blijven de Spurs, die nu zesde staan in de Premier League, op koers voor een Europees ticket.

Eriksen zorgde er in de 35e minuut met een vrije trap voor dat Paulinho kon binnen tikken en na ruim een uur stond hij opnieuw aan de basis van een Tottenham-doelpunt. Zijn vrije trap werd dit keer afgemaakt door Younes Kaboul: 3-1.

Tussendoor had Steve Sidwell iets teruggedaan voor Fulham na een misser van verdediger Ezekiel Fryers. Direct na de hervatting zette Harry Kane Spurs weer op voorsprong. Hij kopte raak uit een goede voorzet van Aaron Lennon.

Een kwartier voor tijd kreeg Fulham de kans om terug te komen in de wedstrijd. De bal ging na hands van Eriksen op de stip, maar Hugo Lloris keerde de strafschop van Sidwell.

Behalve de nederlaag kregen de bezoekers nog een tegenslag te verwerken. John Heitinga ging in de 66e minuut naar de kant met een dijbeenblessure. Fulham, waar Maarten Stekelenburg op de bank zat, blijft met drie duels voor de boeg achttiende, wat aan het einde van het seizoen degradatie betekent.