[Bundesliga] Bayern wint weer eens

Bayern München heeft voor het eerst sinds het behalen van het kampioenschap gewonnen in de Bundesliga. De ploeg van coach Pep Guardiola was zaterdag op bezoek bij Eintracht Braunschweig met 2-0 te sterk. Claudio Pizarro brak een kwartier voor tijd de ban. In de 86e minuut zorgde Mario Mandzukic voor de beslissing.

Bayern stelde eind maart bij Hertha BSC de titel veilig, maar bleef vervolgens tegen Hoffenheim, Augsburg en Borussia Dortmund verstoken van drie punten. Die laatste twee duels werden zelfs verloren. Arjen Robben begon tegen Braunschweig in de basis, maar werd in de 73e minuut gewisseld.

Woensdag wacht Bayern in Estadio Santiago Bernabeu de eerste ontmoeting met Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De Duitse recordkampioen staat ook nog in de finale van de DFB Pokal.

Dortmund won thuis met 4-2 van FSV Mainz. Via Milos Jojic kwam de thuisploeg na zes minuten op voorsprong, maar Shinji Okazaki maakte gelijk. Ook na een goal van Robert Lewandowski toonde Mainz via Okazaki veerkracht, maar op de 3-2 van Lukasz Piszczek bleven de bezoekers het antwoord schuldig. Na een rode kaart voor Niko Bungert was het verzet definitief gebroken en vond ook Marco Reus nog het net.

Overige uitslagen
Werder Bremen - Hoffenheim 3-1
FC Augsburg - Hertha BSC 0-0
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 4-2