21 Nederlanders aan start Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race zal zondag van start gaan met 21 Nederlanders in het peloton. De grootste delegatie komt voort uit de ploegen van Belkin en Giant-Shimano, die beiden met vier thuisrijders aan de start zullen verschijnen. 

Voor Belkin staan kopman Bauke Mollema, Jos van Emden, Bram Tankink en Laurens ten Dam aan de start. Giant-Shimano vertrekt met Roy Curvers, Tom Dumoulin, Koen de Kort en Albert Timmer. Dumoulin is samen met Dries Devenyns en Simon Geschke het speerpunt van het Nederlandse team.

Er zijn twee ploegen met drie Nederlandse renners. Wanty-Groupe Gobert van ploegleider Hilaire van der Schueren verschijnt in Limburg met Marco Minnaard en Michel en Wesley Kreder. Garmin-Sharp heeft Tom-Jelte Slagter, Thomas Dekker en Sebastian Langeveld in de gelederen.

Verder zijn er nog een aantal ploegen met één Nederlander. Dat zijn Tinkoff-Saxo (Karsten Kroon), Astana (Lieuwe Westra), Lotto-Belisol (Pim Ligthart), Omega Pharma - Quick-Step (Wout Poels), Orica-GreenEdge (Pieter Weening), Trek Factory Racing (Boy van Poppel) en Androni-Giocattoli komt met Johnny Hoogerland aan het vertrek.