Ten Dam denkt dat Mollema Amstel Gold Race kan winnen

Laurens ten Dam denkt dat zijn kopman Bauke Mollema wel eens hoge ogen kan gaan gooien in de Amstel Gold Race zondag. Dat zegt de Belkin-renner tegenover de NOS. "Vorig jaar won Roman Kreuziger, terwijl hij in principe niet echt een betere renner is dan Bauke wat mij betreft. Waarom zou hij het dan niet kunnen?", vraagt Ten Dam zich af.

"Vergelijk het met Niki Terpstra, die was eigenlijk al jaren een vaste waarde in de bovenste regionen van koersen als Parijs-Roubaix en dit jaar wint hij hem eindelijk. Bauke is in koersen als de Amstel Gold al jaren erg goed, dus hij zou er eigenlijk ook eens moeten winnen", aldus Ten Dam. "In het Baskenland werd hij bijvoorbeeld nog vijfde in een vergelijkbare etappe, dus hij is ook in de goede vorm."

Over zijn eigen vorm is Ten Dam nog een beetje terughoudend: "Ik heb de afgelopen dagen heel lekker getraind. De goede vorm begint langzaam te komen denk ik. De laatste tijd was wel lastig, want dan winnen Nederlanders als Terpstra en Wout Poels terwijl je zelf gewoon nog aan het trainen bent", besluit de renner.