[PL] Mourinho's Chelsea verliest eens thuis

Chelsea heeft zaterdag slechte zaken gedaan in de Engelse titelstrijd. De Londense club verloor op Stamford Bridge met 2-1 van hekkensluiter Sunderland. Voor José Mourinho is dat een primeur. Als trainer van Chelsea verloor de Portugees in de voorgaande 77 Premier League-duels in de thuishaven nog nooit een wedstrijd.

Voor eigen publiek begon Chelsea nog wel prima en Samuel Eto'o scoorde na twaalf minuten de 1-0. Zes minuten later kwam Sunderland via Connor Wickham echter terug. De thuisploeg leek niet onder de indruk en bleef in een betrekkelijk laag tempo spelen waardoor Sunderland overeind bleef.

Toen de klok steeds dichter bij de negentig minuten kwam, kreeg Sunderland zelfs hoop op meer. De bezoekers uit Noord-Engeland vielen aan en tien minuten voor tijd gleed oud-AZ'er Jozy Altidore uit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Mike Dean zag er een strafschop in en die werd door Liverpool-huurling Fabio Borini benut.

Borini deed daarmee goede zaken voor zowel zijn huidige tijdelijke club als voor Liverpool. De Reds staan nu vier punten los aan de kop van de Premier League en hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Chelsea.

Sunderland blijft de nummer laatst, maar nadert Fulham en Cardiff City tot op een punt. De Black Cats speelden echter ook nog een wedstrijd minder dan de directe concurrenten.