Lotus wil motorische gelijkheid met Red Bull

Het Formule 1-team Lotus wil dat motorenleverancier Renault het team gelijk behandelt met de Red Bull-teams. Volgens Auto Motor und Sport-journalist Michael Schmidt is het team uit Enstone niet blij met het feit dat het derde in de pikorde is.

Red Bull Racing kan bij het kamp van de Renault-motoren worden beschouwd als onofficieel fabrieksteam. Volgens Schmidt krijgt het team uit Milton Keynes de beste service en daarom was het ook betrokken bij het oplossen van de problemen bij de Franse fabrikant. Als extra hulp werd zusterteam Toro Rosso ingeschakeld.

Het resulteerde erin dat de Red Bull-teams de beste motoren kregen en dat volgens Auto Motor und Sport Lotus het tot wel 30 pk minder moest stellen. Renault kreeg door gebrek aan middelen het niet voor elkaar om alle teams met gelijke specs uit te rusten. Lotus is hier niet blij mee en heeft opgeroepen hier verandering in aan te brengen. Dit weekend in China gebruikt Lotus voor het eerst dezelfde krachtbron als de Red Bulls en over twee weken in Spanje zal volgens Renault alles gelijk zijn getrokken.