[Bundesliga] Degradatiezorgen blijven Hamburger SV plagen

Hamburger SV blijft ook na de 31e speelronde in de Bundesliga in de degradatieproblemen. De ploeg van de geblesseerde Rafael van der Vaart en invaller Ola John verloor zaterdag in eigen huis met 3-1 van VfL Wolfsburg. Die ploeg staat vierde en heeft Europees voetbal in het vizier.

HSV, de enige ploeg die al vanaf het eerste seizoen onafgebroken in de Bundesliga speelt, kreeg vroeg in de wedstrijd een klap te verwerken. Na twee minuten had Ivan Perisic de bezoekers op 1-0 gebracht. Vlak voor rust zorgde Kevin De Bruyne voor 2-0 en Ivica Olic maakte er vier minuten na de spelhervatting 3-0 van. Ivo Ilicevic zorgde nog wel voor de 3-1, maar in het ruim halfuur speeltijd dat nog resteerde bleven verdere Hamburgse doelpunten uit.

HSV staat nu nog zestiende maar kan naar de zeventiende stek zakken als Gertjan Verbeeks FC Nürnberg zondag wint van Bayer Leverkusen. Wint Leverkusen dan is Wolfsburg de vierde plaats weer kwijt. Zondag speelt VfB Stuttgart, waar Huub Stevens de scepter zwaait, ook nog tegen het Schalke 04 van aanvaller Klaas-Jan Huntelaar.