Verstappen tweede in Silverstone

Max Verstappen heeft al in zijn derde race in de Formule 3 het podium gehaald. Tijdens de laatste race in het openingsweekend van het Europees kampioenschap in Silverstone startte hij als vijfde, maar wist hij zich al snel naar voren te werken.

Bij de start wachtte Verstappen het gevecht van de vier rijders voor hem geduldig af, waarna hij een bocht later de Canadees Nicholas Latifi kon verschalken. Al snel zat hij vlak achter Tom Blomqvist, die op zaterdag nog de eerste race van het seizoen op zijn naam schreef. Niet veel later wist de pas zestienjarige Nederlander ook de Brit in te halen.

Het volgende doelwit was Esteban Ocon, die een dag eerder de tweede race won. Verstappen bleef rondenlang vlak achter de Fransman, om duidelijk te maken dat Ocon zich geen fout kon veroorloven. Met ongeveer zeven ronden te gaan vond de Nederlander het genoeg geweest. Dankzij een strakke inhaalmanoeuvre passeerde hij Ocon, die al snel een groot gat moest laten vallen.

De Italiaan Antonio Fuoco bleek een stap te ver voor Verstappen. Hij reed dezelfde tijden als de Italiaan en kon daardoor niet dichterbij komen. Zijn tweede plaats kwam echter geen moment meer in gevaar, terwijl Ocon zich verzekerde van plek drie.

Dennis van de Laar was gestart als achtste, maar moest enkele plekken inleveren en kwam als twaalfde over de streep. Jules Szymkowiak startte vanaf de 25e en voorlaatste plek, maar kon een paar posities winnen en rolde als 20e over de finish.