Trainer Courtois: "Geen strijd met Cech"

Guy Martens, de keeperstrainer van Thibaut Courtois, denkt niet dat zijn pupil volgend seizoen met Petr Cech hoeft te strijden om een basisplek bij Chelsea. De club verhuurt Courtois dit jaar voor het derde seizoen op rij aan Atlético Madrid. Ondertussen is de ervaren Petr Cech (31) nog steeds eerste keus in Londen.

"Als Thibaut na de zomer teruggaat naar Londen, dan gaat Cech weg", zegt Martens tegen het ANP. "Ik denk niet dat Chelsea zo dom is om één Messi te laten spelen en de andere Messi op de bank te zetten."

"Dat kan je niet maken. Ik denk daarom niet dat het tot een strijd tussen die twee gaat komen." Chelsea nam Courtois (21) in 2011 voor negen miljoen euro over van Racing Genk. Toen hij als jeugdspeler in Genk terechtkwam, speelde de doelman nog als linksback. Mede dankzij Martens werd Courtois echter omgeschoold tot doelman.

Onlangs was Courtois het lijdend voorwerp in een klein conflict tussen Chelsea en Atlético Madrid. The Blues zouden miljoenen euro's vragen van Atlético als het de keeper zou opstellen in de halve finale van de Champions League. Martens: "Daar trekt hij zich helemaal niets van aan. Of Thibaut nou in een vol stadion voor 100.000 man speelt of in een achtertuintje, hij wil altijd winnen."

Volgens de trainer kan Courtois de grote druk wel aan. "Thibaut lacht hier om. Hij staat met twee voetjes op de grond, is net als Edwin van der Sar altijd koel. Die laat zich nooit van de wijs brengen."