Gerrard had titeldroom bij Liverpool al opgegeven

Steven Gerrard is met Liverpool dichtbij de eerste landstitel van de club sinds 1990. De Engelsman erkent dat dat veel te lang geleden is. "Een club als deze had in al die jaren in ieder geval veel dichterbij een kampioenschap moeten komen. Er zijn periodes geweest waarin ik de hoop al had opgegeven, of in ieder geval bijna", sprak Gerrard volgens de Daily Mail. "Als je zevende of achtste wordt en je ziet het gat met de topploegen, dan is dat mentaal heel zwaar."

Volgens Gerrard is de eventuele titel voor een groot deel te danken aan manager Brendan Rodgers. "Ik houd wel van zijn visie. Ik sta voor 100 procent achter deze manager en zijn plannen met de club." Liverpool speelt zondagmiddag een uitwedstrijd tegen Norwich City.

Door de nederlaag van Chelsea tegen Sunderland kan Liverpool in een prima uitgangspositie komen. Bij winst op Norwich is het gat met The Blues al vijf punten. Manchester City, dat maandag West Bromwich Albion ontvangt, heeft met één duel tegoed zes punten minder dan Liverpool.

En dus komt de eerste landstitel ooit voor Gerrard wel erg dichtbij. "Je blijft altijd een beetje hoop houden dat je nog één kans krijgt, één finale voordat je met voetballen stopt... En die kans is er nu."