Ramires wacht schorsing na uitdelen klap

De dure nederlaag van Chelsea tegen Sunderland krijgt voor middenvelder Ramires mogelijk nog een vervelend vervolg. Kort voor de pauze deelde Ramires namelijk een klap uit aan Sebastian Larsson.

Op televisiebeelden is duidelijk te zien dat arbiter Mike Dean dichtbij staat, maar zijn aandacht lijkt ergens anders op te zijn gericht. De vraag is dus of de scheidsrechter de klap wel of niet heeft beoordeeld. Als dat niet het geval is, kan Ramires op basis van de tv-beelden alsnog worden geschorst. Op het moment van het incident stond Chelsea in eigen huis op 1-1.

Door een benutte strafschop van Fabio Borini, tien minuten voor tijd, pakte hekkensluiter Sunderland zelfs de zege. Het was voor José Mourinho pas de eerste thuisnederlaag met Chelsea in de Premier League in 78 duels. En nog een hele dure ook, aangezien Chelsea nog altijd meedoet om de Engelse landstitel.

Die titelkansen kunnen zondagmiddag een stuk kleiner worden als Liverpool de uitwedstrijd bij Norwich City wint. Bij winst staan The Reds vijf punten voor Chelsea, met nog drie duels op het programma.