Monk: "Bony kan alleen maar beter worden"

Wilfried Bony bewees Swansea City zaterdag een grote dienst met zijn winnende goals tegen Newcastle United. Manager Garry Monk is dan ook zeer tevreden. Dankzij een kopdoelpunt en een benutte strafschop van Bony wonnen The Swans in Newcastle met 1-2.

Het team van Monk is daardoor bijna verzekerd van lijfsbehoud in de Premier League. "Bony heeft geweldig gespeeld en hij kan alleen nog maar beter worden", aldus de coach volgens Sky Sports. Bony maakte in de laatste vier uitwedstrijden vier doelpunten. "Michu heeft door blessures een wat moeilijker seizoen, maar gelukkig heeft Wilfried zich nadrukkelijk laten zien. Je kan niet klagen als een nieuwe speler in zijn eerste seizoen hier meer dan twintig goals maakt", zei Monk.

Na 45 officiële duels staat de teller voor de oud-speler van Vitesse nu op 22 goals. "Maar dat is niet alles. Hij is ook erg belangrijk voor de sfeer in de ploeg. Hij werkt elke dag keihard en zijn teamgenoten nemen dat allemaal over. Alle 'credits' zijn dus zeker wel verdiend."

Swansea City staat met nog drie duels te gaan op de dertiende plaats, zes punten boven de degradatiezone. Het team van Monk en Bony speelt nog tegen Aston Villa (thuis), Southampton (thuis) en Sunderland (uit).