[PL] Liverpool dicht bij titel na zege op Norwich

Liverpool blijft op koers voor zijn eerste landstitel sinds 1990. De Reds wonnen zondag op bezoek bij Norwich City met 3-2. Liverpool profiteerde met de zege van de nederlaag van Chelsea tegen Sunderland een dag eerder en nam vijf punten voorsprong op de Londenaren.

Raheem Sterling leidde Liverpool langs Norwich. De kleine aanvaller schoot in de vierde en 62e minuut raak en gaf in de elfde minuut een fraaie assist op Luis Suarez. De oud-Ajacied scoorde zijn dertigste goal van het seizoen.

Leroy Fer werd na 78 minuten gewisseld bij Norwich. Ricky van Wolfswinkel begon op de bank en kwam in het veld toen Fer eruit ging. De ingevallen spits kreeg met een kopbal een grote kans op 3-3, maar Simon Mignolet bracht redding. Norwich staat twee punten boven de streep, maar moet vrezen voor degradatie. De ploeg speelt nog tegen Manchester United, Chelsea en Arsenal.

Liverpool kan volgende week een grote stap richting de titel zetten. De ploeg ontvangt dan Chelsea op Anfield. Manchester City is ook nog in de race om het kampioenschap. De Citizens hebben negen punten minder dan Liverpool, maar hebben twee duels minder gespeeld.