[EHL] Oranje Zwart in finale

Oranje Zwart heeft zich geplaatst voor de finale van de Euro Hockey League. De Eindhovenaren waren zondag in eigen huis in de halve finale met 3-0 de baas over het Vlaamse KHC Dragons. Harvestehuder THC uit Hamburg is in de eindstrijd de tegenstander.

Oranje Zwart had in de kwartfinale tegen Real Club de Polo nog shoot-outs nodig om verder te geraken, maar tegen Dragons verliep de wedstrijd een stuk soepeler. Jelle Galema zette de Brabanders in de 35e minuut op voorsprong, waarna Mink van der Weerden de score zes minuten na rust uit een strafcorner verdubbelde. Gabriel Dabanch zorgde in de 53e minuut voor de derde treffer.

De Eindhovense ploeg maakte zo een einde aan de zegetocht van Dragons, die vaak ten koste ging van Nederlandse ploegen. De Belgen schakelden eerder in het toernooi Rotterdam en Kampong uit. Vorig jaar verloor Dragons de finale van Bloemendaal.