[Fed Cup] Oranje promoveert na zege Rus

Het Nederlands Fed Cupteam keert na vijftien jaar afwezigheid terug in de Wereldgroep II. De Oranjevrouwen beslechtten zondag de ontmoeting in de groep I van de Europees-Afrikaanse zone met Japan in hun voordeel. Arantxa Rus sloeg tegen Misaki Doi (7-5 en 6-3) het beslissende punt binnen en bracht daarmee de stand op 3-1. Eerder op de dag had Kiki Bertens al in een marathonpartij van Kurumi Nara gewonnen.

Rus begon in Den Bosch matig aan het duel en keek binnen mum van tijd tegen een 3-0 achterstand aan. Ze kwam echter goed terug en pakte met 7-5 de eerste set.

In het tweede bedrijf liep Rus vlot uit naar 5-2. Ze slaagde vervolgens niet in de missie om de wedstrijd uit te serveren. Een nieuwe break was echter voldoende om het beslissende derde punt te veroveren. Bij een nederlaag van Rus had het dubbelspel uitkomst moeten bieden.

Bondscoach Paul Haarhuis toonde zich een tevreden man. "Ik heb zó genoten van de ambiance, het hoge niveau van de meiden, echt geweldig", jubelde hij op de persconferentie.