[PL] Moyes onderuit bij terugkeer op Goodison Park

David Moyes heeft zijn terugkeer op Goodison Park moeten bekopen met een nederlaag. De coach van Manchester United ging met 2-0 onderuit tegen Everton, waar hij tussen 2002 en 2013 werkte. Leighton Baines en Kevin Mirallas tekenden voor de goals. Bij United speelde Alexander Büttner de gehele wedstrijd mee, terwijl de geblesseerde Robin van Persie nog ontbrak.

Everton kwam na een klein halfuur op voorsprong. Baines mocht vanaf elf meter aanleggen, nadat Phil Jones een schot van de Belg Romelu Lukaku met de hand had beroerd. De linksback faalde niet.

Een andere Belg, Mirallas, eiste vlak voor rust de aandacht op door met een schot in de verre hoek de 2-0 aan te tekenen. In de tweede helft was United niet bij machte om de tweede seizoensnederlaag tegen Everton af te wenden.

Everton blijft door de zege in de race voor een plek in de voorronde van de Champions League. De achterstand op de daarvoor benodigde vierde plaats van Arsenal is een punt. United staat teleurstellend zevende.