[KNVB beker] Uitslag PEC Zwolle - AFC Ajax

PEC Zwolle is de winnaar geworden van de KNVB beker. In een bizarre finale, die zelfs nog even gestaakt werd, versloegen de Zwollenaren Ajax met 5-1.

De wedstrijd was pas een paar seconden onderweg toen het al mis ging. Ajax-supporters gooiden massaal vuurwerk op het veld wat daardoor beschadigd raakte. Na een korte onderbreking was het direct raak voor Ajax. Van Rhijn scoorde met een fraai afstandsschot. Toen er vervolgens opnieuw vuurwerk werd gegooid besloot scheidsrechter Nijhuis de wedstrijd te staken. Na een onderbreking van ongeveer twintig minuten werd de wedstrijd weer hervat.

Nu was het Zwolle wat uit de startblokken schoot. Een schot van Thomas werd van richting veranderd door Moisander, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was. Een paar minuten later werd het zelfs 2-1 voor PEC. Een vrije trap belandde op de paal, maar wederom Thomas stond klaar om uit de rebound te scoren. Na 20 minuten spelen werd de score nog groter: Fernandez liep alleen op Vermeer af en maakte het af. Nog voor rust zorgde Fernandez voor de 4-1, ditmaal uit een kopbal. Vlak voor rust deed Ajax bijna iets terug maar het Krkic trof de lat.

Fernandez juicht na de 3-1 (PRO SHOTS/Stanley Gontha)

Als Ajax nog met enige ambitie uit de kleedkamer was gekomen werd daar al snel een einde aan gemaakt. Van Polen zorgde voor de 5-1. Ook daarna bleven de beste kansen voor Zwolle. Thomas kopte voor open doel net naast en Klich profiteerde niet uit een counter. Daarna vloeiden de krachten weg bij PEC Zwolle, maar veel maakte dat niet uit, Ajax kwam niet verder dan wat aanrommelen.

PEC Zwolle mag hierdoor voor het eerst in de clubgeschiedenis de beker in ontvangst nemen.