Kuijt moet wachten op kampioensfeest

Het titelfeest van Fenerbahçe laat nog minimaal een week op zich wachten. Dirk Kuijt en zijn ploeg kwamen zondag niet langs stadgenoot Besiktas (1-1). Kuijt (33) is dicht bij zijn eerste landskampioenschap. Met nog vier wedstrijden te gaan in Turkije is het gat met achtervolger Besiktas twaalf punten. Bij een zege bij de buurman was Fenerbahçe zondag al kampioen zijn, maar de topper in de Süper Lig eindigde onbeslist in Istanbul.

Fenerbahçe leek op weg naar de twintigste landstitel. Kuijt stelde Moussa Sow na 24 minuten in staat om te scoren. De aanvalspartner van de 98-voudig international bleef koel en rondde beheerst af: 0-1. Kort voor rust wist Besiktas de achterstand ongedaan te maken.

Ramon scoorde uit de rebound nadat een schot van Veli Kavlak tegen de paal belandde. Ramon moest na een uur spelen van het veld. De doelpuntenmaker kreeg zijn tweede gele kaart. In de extra tijd moest ook invaller Ismail Koybasi de kleedkamer opzoeken met een rode kaart.

Besiktas eindigde het duel met negen man, maar hield wel een punt over aan de derby tegen Fenerbahçe. De titel lijkt de lijstaanvoerder in Turkije alsnog niet te kunnen ontgaan. De club van Kuijt mag zich met een voorsprong van twaalf punten en een beter doelsaldo officieus kampioen noemen. Fenerbahçe ontvangt volgende week Rizespor.