De Boer: "Gaan hartig woordje spreken"

Frank de Boer was zondagavond bijzonder ontstemd over het spel van zijn team en het gedrag van een deel van de aanhang van Ajax tijdens de bekerfinale. De trainer zag Ajax hard onderuit gaan tegen PEC Zwolle (5-1).

De Amsterdammers kwamen nog aan de leiding via Ricardo van Rhijn. Daarna gooiden Ajax-supporters vuurwerk op het veld. Nadat de rook was opgetrokken bleek het veld gehavend. Na een tijdelijke staking wervelde PEC Zwolle langs Ajax.

Bij rust stond het 4-1 voor de Zwollenaren. "Als je ziet hoe wij die goals tegenkrijgen. Dat heeft gewoon met scherpte te maken", zei De Boer tegen SBS6. "We komen zo mooi op 1-0. Hoe we daarna de goals tegen krijgen is typerend voor de hele wedstrijd. We hebben als team gefaald. Ook het centrum van de defensie."

"We probeerden na de 4-1 nog iets recht te zetten en dan hoop je dat we snel scoren. Maar dan valt ie aan de andere kant", aldus de coach van Ajax, die schande sprak van de vuurwerkactie van Ajax-fans. "Een schandalige actie. Een paar honderd supporters waren afschuwelijk net als het team. We mogen blij zijn dat het niet 7-1 wordt."

"Het was voor PEC lekker om even de koppen bij elkaar te steken. Maar ook na de onderbreking moeten wij hetzelfde kunnen opbrengen. Ik kan dan wel gaan schreeuwen, maar dat heeft geen zin. Ze moeten het zelf ook oppikken. Dat hebben ze niet gedaan."

"Er moet de komende dagen een hartig woordje gesproken worden. We moeten de boel weer oplappen voor zondag. Dan wacht weer een belangrijke wedstrijd. We moeten winnen of minimaal een punt pakken", aldus De Boer over de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo.