Van der Sar: "Glans van kampioenschap is weg"

Ajax gaat onderzoeken welke maatregelen getroffen kunnen worden tegen 'supporters' die in de bekerfinale vuurwerk op het veld gooiden. Een deel van de Ajax-aanhang gooide na de goal van Ricardo van Rhijn vuurwerk richting doelman Kenneth Vermeer.

Scheidsrechter Bas Nijhuis legde het spel voor twintig minuten stil. In de rustperiode sprak Edwin van der Sar, commercieel directeur van Ajax de zogenaamde fans achter doel van Vermeer toe.

"We gaan hier als directie tegen optreden. We zijn als club zwaar teleurgesteld in de acties van deze 'fans'. Daarbij zit zeker een gevoel van schaamte", aldus Van der Sar tegen SBS6. "Zeker omdat de sfeer in een bekerfinale goed moet zijn voor iedereen. Daarom ook complimenten naar PEC Zwolle."

"Ten eerste voor de verdiende overwinning en ten tweede voor hun supporters. Oprechte felicitaties aan iedereen bij PEC Zwolle", zei de oud-doelman. "De zogenaamde fans die vuurwerk gooiden hebben geen respect voor anderen. Iedereen binnen en rond de club heeft hard gewerkt voor een mooie finaledag."

"Andere supporters komen ook vanuit alle uithoeken van het land en kopen kaartjes", aldus Van der Sar. "Ik weet nog niet of dit gevolgen heeft voor de wedstrijd in Almelo. Maar de glans van een eventueel kampioenschap is nu wel weg. We gaan komende week kijken hoe we hier mee omgaan."