[NBA] James leidt Miami langs Bobcats in eerste duel

Miami Heat is de play-offs in de NBA begonnen met een overwinning. De titelhouder won de eerste ontmoeting met de Charlotte Bobcats zondag in eigen huis met 99-88. LeBron James nam zijn ploeg bij de hand met 27 punten. Dwyane Wade droeg 23 punten bij.

De basketballers van Miami, die in het reguliere seizoen de Indiana Pacers voor zich moesten dulden in de Eastern Conference, veroverden de laatste twee jaar de kampioensring. Woensdag staat het tweede duel in de best-of-sevenserie op het programma in de American Airlines Arena in Miami.

De Chicago Bulls maakten een valse start. De nummer vier in het oosten ging voor eigen publiek met 102-93 onderuit tegen de Washington Wizards. De bezoekers knokten zich terug van een achterstand van dertien punten. Nenê was met 24 punten de uitblinker bij de Wizards. De tweede wedstrijd is dinsdag.

De Portland Trail Blazers rekende knap af met de Houston Rockets. De 122-120 eindstand stond pas na verlenging op het bord. LaMarcus Aldridge was de gevierde man. Hij maakte 46 punten, een nieuw clubrecord in de play-offs. Het tweede duel in Houston is woensdag.

In de Western Conference zegevierde San Antonio Spurs in het eerste treffen met Dallas Mavericks. De beste ploeg uit het reguliere seizoen trok met 90-85 aan het langste eind. Tim Duncan was met 27 punten topscorer. De Spurs incasseerden in de laatste zeven minuten slechts een velddoelpunt.